Katica csoport

Méhecske csoport

A katica csoportba 20 középsőcsoportos gyermek jár: 12 lány és 8 fiú. Fejlődésükről, nevelésükről, személyiségük harmonikus kibontakoztatásáról 2 óvodapedagógus gondoskodik, akik megteremtik számukra az ehhez szükséges optimális feltételeket, fejlesztő játékokat, biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkört. Segítséget nyújt csoportunk mindennapi életében, gondozási tevékenységekben egy pedagógiai asszisztens és egy dajka néni.

Csoportszobánk elhelyezkedését illetően az épület többi részétől kissé elszeparált, melynek ablakai az óvoda udvarán lévő fák lombjaira néznek, így a gyermekek az évszakok változásait a csoportszobából kitekintve is megfigyelhetik. Tavasszal a zöldellő fák látványa lelküket megnyugtató érzéssel tölti el, ahogyan a teraszunkra röppenő különféle madarak is, melyek éneke, csiripelése közel hozza számukra a természetet még itt, a nyüzsgő belvárosban is.

A berendezések, a gyermekek számára elérhető játékok az életkori sajátosságaik figyelembe vételével lettek kiválasztva és elhelyezve. A csoportszobában egy sóasztal található, amely parajdi sóval van feltöltve. Ez segíti a légúti egészségük fenntartását és emellett még a kreativitásukat is szolgálja. Az elvonulásra vágyók részére kialakítottunk egy mesesarkot, ahol könyveket nézegethetnek szőnyegen hasalva vagy színes párnákon pihenve. Állandó helyet kapott a bábszínház, ahol a fantáziájuk szárnyalhat. A kislányok a babakonyhában főzőcskézhetnek, a nappalinak berendezett kanapén és fotelokon ülve pedig babázhatnak, „teázhatnak”, kedvükre játszhatnak, jelmezekbe öltözhetnek. A fiúk a nagy szőnyegen építhetnek házat, várat, autópályát, kibontakoztathatják kreativitásukat. Asztali játékok (lego. kirakók, gyöngyfűző, stb.) biztosítják számukra a megfelelő fejlődést.

Gyermekeink nagyon szeretik a zenét, így mindennap igyekszünk zenehallgatással egybekötött szabad játékot lehetővé tenni, mely megnyugtatja őket, és személyiségükre jótékony, fejlesztő hatással bír. Sokat énekelünk, mondókázunk, verset tanulunk. Élvezettel hallgatják a mesét, nagyon szeretnek gyurmázni, rajzolni, vágni, ragasztani, melyre minden nap lehetőségük van délelőtt is, délután is.

Amikor csak tehetjük, és az időjárás is ezt lehetővé teszi, igyekszünk minél több időt az óvoda udvarán eltölteni játékkal, hogy napi mozgásigényüket a szabad levegőn elégítsük ki, így biztosítva számukra az ebéd utáni nyugodt pihenést, mely nélkülözhetetlen harmonikus fejlődésükhöz, egészségük megóvásához.

Az óvoda elhelyezkedése lehetőséget nyújt arra, hogy különböző programokat szervezzünk a gyermekeknek: Bábszínház, Állatkert, Városliget, Múzeumpedagógiai foglalkozások, játszótér látogatás.

Katica csoport
 Copyrights©2019 mesevilagom.hu | Minden jog fenntartva!