Maci csoport

„Ismerd meg gyermeked és szeresd!” (Vekerdy Tamás)

Maci csoport

Óvodapedagógusok: Nemes Gabriella Rákosi-Nagy Melinda

Pedagógiai asszisztens: Turnáczky Anita

Dajka: Pálinkás Éva

A Maci csoport 17-es kiscsoportos gyermekkel, 2 fő óvodapedagógussal, 1 fő pedagógiai asszisztenssel és 1 fő óvodai dajkával kezdte meg működését 2020. szeptemberében.

Célunk, hogy a gyermekek a pedagógusok segítségével befogadó, szeretetteljes, támogató környezetben nevelkedhessenek. Az óvodai mindennapok során kiemelt figyelmet fordítunk a differenciált, integrált óvodai nevelés megvalósítására, változatos pedagógiai módszerekkel, a gyermek egyéni fejlettségi szintjéhez igazítva.

Fontosnak tartjuk a gyermekek tehetségcsíráinak kibontakoztatását, fejlesztését sokszínű tevékenységek által. Kiemelt feladatunknak tekintjük már kiscsoporttól kezdve a gyermekek iskolai életre való felkészítését, az iskolaérettséghez szükséges minden kompetenciaterület megtámogatásával.

Az óvodai nevelés minden tevékenységformája a gyermekek szabad játékán, szabad játékba integrált tudásátadáson alapul, az adott évszakokhoz, jeles napokhoz, ünnepekhez, mesékhez kapcsolva. Fontosnak tartjuk a gyermekek életében bejósolható érzelmi támogatás nyújtását az óvodai mindennapokban.

Maci csoport
 Copyrights©2019 mesevilagom.hu | Minden jog fenntartva!