Maci csoport

„Ismerd meg gyermeked és szeresd!” (Vekerdy Tamás)

Maci csoport

Óvodapedagógusok: Nemes Gabriella Rákosi-Nagy Melinda

Pedagógiai asszisztens: Turnáczky Anita

Dajka: Pálinkás Éva

A Maci csoport 18 nagy csoportos életkorú gyermekkel, óvodapedagógussal, pedagógiai asszisztenssel és óvodai dajkával működik a 2022/2023-s nevelési évben.

Célunk, hogy a gyermekek a pedagógusok és a pedagógiai munkát segítő-támogató kollégák segítségével befogadó, szeretetteljes, támogató környezetben nevelkedhessenek. Az óvodai mindennapok során kiemelt figyelmet fordítunk a differenciált, integrált óvodai nevelés megvalósítására, változatos pedagógiai módszerekkel-eszközökkel, a gyermek egyéni fejlettségi szintjéhez igazítva.

Fontosnak tartjuk a gyermekek tehetségcsíráinak kibontakoztatását, fejlesztését sokszínű tevékenységek által. Kiemelt feladatunknak tekintjük már kiscsoporttól kezdve a gyermekek iskolai életre való felkészítését, az iskolaérettséghez szükséges minden kompetenciaterület megtámogatásával változatos, korszerű fejlesztő eljárások, eszközök segítségével. A csoportba járó gyermekeknek lehetősége van úszni járni, kutyaterápiás órákon részt venni, néptáncos tevékenységen elsajátítani a népihagyományokat, a sakk rejtelmeibe elmélyedni, foci edzéseken részt venni hetente kétszer, Mozgás-kotta adta fejlesztő tevékenységbe bekapcsolódni.

A mindennapi életünket átszővi a környezettudatos és fenntarthatóságra nevelés, a gyermekek életkorához igazított játékos tevékenységeken keresztül. A gyermekek boldogan gondoskodnak a csoportszobában található akváriumba élő halakról. Múlt tavasszal saját maguk által nevelt epertövekről szedhették a gyermekek a gyümölcsöt és saját illatkertet is nevelkedtünk közösen.

Az óvodai nevelés minden tevékenységformája a gyermekek szabad játékán, szabad játékba integrált tudásátadáson alapul, az adott évszakokhoz, jeles napokhoz, ünnepekhez, mesékhez kapcsolva. Fontosnak tartjuk a gyermekek életében bejósolható érzelmi támogatás nyújtását az óvodai mindennapokban.

Maci csoport
 Copyrights©2019 mesevilagom.hu | Minden jog fenntartva!