Nyuszi csoport

Nyuszi csoportba 21 gyermek, 10 lány és 11 fiú tölti mindennapjait. Mindegyikük külön egyéniség, színes, vidám, jókedvű, csapatot alkotunk szeptember óta.

Több nemzetiség is jár hozzánk, így a multikulturalizmus jól érződik az egyéni kultúrák, szokások megismerésében.

Óvodánk autizmus spektrum zavarral élő gyermek integrálását is biztosítja, mely során gyermekeink elfogadóbbá, empatikusabbá válnak.

Csoportszobánk tágas, világos, gyönyörű bútorokkal van berendezve. A gyerekek igényeihez illeszkedő játékokkal bőségesen felszerelt.

Szeptemberben kezdtük az óvodát, azóta megtanultuk a csoport szokás-szabályrendszerét és sokat játszunk, rajzolunk, énekelünk.

Kedvenc tevékenységeink a fa sínpálya építés, nagy építő kockával kreatívkodás, toronyépítés, babák dajkálása a babaszobában, sütés-főzés a babakonyhában, autózás a szőnyegen és a kirakózás. Emellett sokat énekelünk, imádjuk a körjátékokat. Rengeteg mondókát tanulunk, amit szívesen mondunk játék közben és az udvaron is. A meséket élvezettel hallgatjuk az óvó nénik előadásában. Csütörtökönként a tornateremben mozgunk, ahol mesekeretbe foglalt játékok által élhetjük át a mozgás örömét .

Az egészséges életmódra nevelést támogatva a szülők biztosítják a tízórainkat gyümölcsökkel, zöldségekkel.

A közösen ünnepelt születésnapok mindig különlegessé varázsolják a hétköznapjainkat.

Az ünnepek előtti barkácsolás, készülődés a szülőkkel mindig meghitt, kellemes légkörben telik.

A mindennapokat színesítik még az óvoda körül tett rövid séták, mialatt megcsodáljuk a természetet és tanuljuk a közlekedést.

A csoportunk állandó lakói a halacskák az akváriumunkban, melyek gondozását a gyerekek is nyomon követik és szívesen segítenek abban.

Nyuszi csoport
 Copyrights©2019 mesevilagom.hu | Minden jog fenntartva!