Nyuszi csoport

Méhecske csoport

Nyuszi csoportba 20 gyermek, 9 lány és 11 fiú tölti mindennapjait. Mindegyikük külön egyéniség, színes, vidám, jókedvű, csapatot alkotunk már második éve.

Több nemzetiség is jár hozzánk, így a multikulturalizmus jól érződik az egyéni kultúrák, szokások megismerésében.

Óvodánk autizmus spektrum zavarral élő gyermekek integrálását is biztosítja, mely során gyermekeink elfogadóbbá, empatikusabbá válnak.

Csoportszobánk tágas, világos, gyönyörű bútorokkal van berendezve. A gyerekek igényeihez illeszkedő játékokkal bőségesen felszerelt.

2022 szeptemberében kezdtük az óvodát, azóta megtanultuk a csoport szokás-szabályrendszerét és sokat játszunk, rajzolunk, énekelünk, részt veszünk a közös programokon.

Kedvenc tevékenységeink a fa sínpálya építés, LEGO-ból kreatív építmények készitése, szerepjáték a babakonyhában és a babaházzal, színezés és a kirakózás. Emellett sokat énekelünk, szeretjük a körjátékokat és a vizuális tevékenységeket. Rengeteg mondókát tanulunk, amit szívesen mondunk játék közben és az udvaron is. A meséket élvezettel hallgatjuk az óvó nénik előadásában. Csütörtökönként a tornateremben mozgunk, ahol a sok eszköz segítségével, a társainkkal együtt élhetjük át a mozgás örömét.

Az egészséges életmódra nevelést támogatva a szülők biztosítják a tízórainkat gyümölcsökkel, zöldségekkel.

A közösen ünnepelt születésnapok mindig különlegessé varázsolják a hétköznapjainkat.

Az ünnepek előtti barkácsolás, készülődés a szülőkkel mindig meghitt, kellemes légkörben telik.

A mindennapokat színesítik még a közeli játszóterek meglátogatása és az óvoda körül tett séták, mialatt megcsodáljuk a természetet és tanuljuk a közlekedést.

Amikor csak alkalmunk adódik ellátogattunk a közelünkben levő bábszínházba és egyéb szuper programokra.

Nyuszi csoport
 Copyrights©2019 mesevilagom.hu | Minden jog fenntartva!